Podjetje "PayPal" pridobilo "Xoom" za $ 890.000.000. To bo priložnost za "Xoom", da uporabi Bitcoin

PayPal has officially announced that the company agreed to acquire a San Francisco-based online money transfer technology and services company Xoom to the tune of US$890 million.

45 Total views
447 Total shares
Xoom Acquired by PayPal for $890 Million; May Use Bitcoin

Podjetje "PayPal" je napovedalo ločitev od "eBaya" pred nekaj tedni. Zdaj je družba napovedala nakup "Xoom". "Xoom" deluje na področju tehnologij in storitev za spletni prenos denarja. Podjetje ima sedež v San Franciscu. Nakupna cena je bila ocenjena na $ 890.000.000.

Pričakovati je, da nakup potekal v zadnjem četrtletju leta 2015. Naj vas spomnimo, da se družba "PayPal" namerava ločiti od "eBaya" 17. julija.

Generalni direktor "PayPal" Dan Schulman je zapisal v blogu podjetja:

"Sistem Xoom deluje predvsem z gotovino v tem trenutku. Ta sistem je nezanesljiv in drag. Poleg tega zahteva transakcija veliko časa. Veliko ljudi dela v drugih državah. Istočasno pa so poslali denar, ki so ga zaslužili za svoje družine." PayPal "želi pomagati tem ljudem, kakor tudi drugim strankam. Družba načrtuje, da bodo mednarodna plačila bolj preprosta, varna in cenovno ugodna. "

PayPal president Dan Schulman

Načrti družbe "PayPal"

Podjetje "Xoom" ima razvito infrastrukturo. Njegova platforma ima 1,3 milijona uporabnikov v Združenih državah Amerike. Podjetje opravlja posle v 37 državah vsako leto v višini 7 milijonov dolarjev. "PayPal" namerava uporabljati to platformo za širitev na razvijajočih se trgih kot sta Indija in Kitajska. To bo zagotovilo še 68 milijonov kupcev za podjetje.

Predsednik "PayPala" Dan Schulman je dejal v sporočilu za javnost:

"Ta nakup bo PayPalu ponudil širšo paleto storitev za stranke po vsem svetu. Uspelo nam bo povečati zanimanje kupcev. Tako se bomo lahko  ustalili na pomembnem nastajajočem trgu. Podjetje" Xoom" deluje v 37 državah. Še posebej v Mehiki, Indiji , Kitajski, Braziliji in na Filipinih. To nam bo pomagalo, da pospešimo širitve na teh pomembnih trgih. "

Podjetje "Xoom" deluje na trgu plačil 14 let. Njegova cena je bila več kot 1 milijarda USD v letu 2013, v skladu s svojim IPO. Vendar pa so njegove delnice bistveno padle v četrtem četrtletju leta 2014. Zdaj je bila družba "Xoom" ocenjena na $ 890.000.000.

"Xoom" je prenehala s tgovanjem ta teden zaradi strmega padca njihove vrednosti. Njihov končni strošek je bil 21,36 $ v ponedeljek. Vendar pa je družba "PayPal" plača 25,05 $ na delnico. To je povečalo stroške "Xoom" iz 807000000 na 890.000.000 ameriških dolarjev.

Podjetje "Xoom" je zbralo US $ 78.000.000 v seriji krogov financiranja. Velika podjetja tveganega kapitala so delovala kot vlagatelji za "Xoom". Še posebej "Sequoia Capital", "New Enterprise Associates", "Fidelity Ventures" in "Glynn Capital Management".

"Xoom" je bil druga pridobitev za "PayPal". Podjetje "PayPal" je pridobil start-up "Paydiant'' v marcu 2015. "Paydiant" deluje na področju mobilnega plačevanja. Nabavna vrednost je bil US $ 280.000.000.

Bitcoin?

Podjetje "PayPal" je potrdila svoje sodelovanje s pridelovalci kripto-valut "CoinBase" in "GoCoin". To bo omogočilo, da trgovci sprejmejo Bitcoin, "litecoin" in "dogecoin" za digitalno blago in izdelke. "Xoom" in "PayPal" bosta sodelovala pri umestitvi Bitcoin valute v plačilne platforme iz "Xooma". Generalni direktor "Xooma" John Kunze je razglasila svojo pripravljenost za eksperimentiranje z digitalno valuto. V pogovoru za "PYMNTS" v 2014 je dejal:

"Če bo Bitcoin koristen za naš razvoj, ga bomo uporabili."

Xoom CEO John Kunze