Podjetje "Yellow" je zagnalo storitev za Bitcoin bone v Egiptu, kljub "tveganem trgu" v državi

Bitcoin payments startup Yellow has launched a bitcoin voucher service in Egypt, as an alternative solution for “costly and inconvenient” payment platforms.

29 Total views
337 Total shares
Yellow Launches Bitcoin Voucher Service in Egypt despite Country’s ‘Tough Market’

Bitcoin start-up "Yellow" je predstavil storitev za Bitcoin bone v Egiptu. Storitev je namenjena, da bo alternativa za "drage in neprijetne" plačilne platforme na Bližnjem vzhodu.

Bitcoin Voucher

Storitev za zagotavljanje Bitcoin bonov

Podjetje "Yellow" zagotavlja storitev za nakup Bitcoin bonov. Kupone lahko kupite kot "vstopnice" na spletni strani eventtus.com. Plačilo je možno s kreditno kartico (Visa, Mastercard), "PayFort" (spletna plačilna platforma na Bližnjem vzhodu) ali POS od "Vodafone".

Kreditne kartice niso pogoste v Egiptu. Njihova stopnja prodora je le 2%. Le 10% prebivalstva ima bančne račune. Zato Bitcoin boni morda ne bodo dovolj, da bi izboljšali likvidnost valute Bitcoin v Egiptu. Kljub temu je "Yellow" prvo uradno podjetje na Bližnjem vzhodu in v severni Afriki (MENA), ki omogoča strankam, da kupujejo BTC za egiptovske funte.

"Tvegan trg"

Podjetje "Yellow" je bilo prvo podjetje v poslovni kategoriji Bitcoin izmenjave, ki se je pojavilo v Egiptu od začetka "Kipochi" v Afriki leta 2013. "Kipochi" je storitev, ki zagotavlja Bitcoin denarnice. Storitev je bila ustanovljena v Veliki Britaniji. Družba je sklenila partnerstvo s ponudnikom plačilnih storitev "M-Pesa" v letu 2013. Ustvarili so prvo storitev za ustvarjanje Bitcoin denarnice v Afriki.

Po informacijah družbe "Yellow" je plačilna infrastruktura slabo razvita v 15 državah na Bližnjem vzhodu. 70% prebivalcev nima bančnega računa. Poleg tega morajo trgovci plačati pristojbine v višini približno 5% od zneska transakcije.

Bitcoin start-upsi so prepoznali nizko priljubljenost kreditnih kartic v Egiptu, visokih pristojbin in dragih plačilnih rešitev. Industrija E-trgovine se razvija dokaj hitro v Egiptu. Vendar Egipt nima stabilnega Bitcoin trga.

Podjetje "Wamda" je platforma programov in omrežij za podjetnike na Bližnjem vzhodu in v severni Afriki (MENA). Po podatkih družbe ima le 10% populacije bančni račun in manj kot 2% prebivalstva kreditne kartice. Kasneje je predstavnik "Wamda" dejal v poročilu:

"Na splošno je v Egiptu tvegan trg. Ima visok nivo računalniške ignorance, slabo telekomunikacijsko infrastrukturo, kot tudi oslabljeno gospodarstvo."

Podjetje "Yellow" je predstavilo storitev za Bitcoin bone v Egiptu, kljub nizki ravni razvitosti plačilne infrastrukture. Družba meni, da bi bil lahko Bitcoin "revolucionarno odkritje za plačilne sisteme v Egiptu." Ustanovitelj "Yellow", David El Achkar je dejal: "Mi videvamo nekaj aktivnosti v Kuvajtu, vendar je stopnja še vedno nizka, smo pa opazili tudi vse večje zanimanje v Saudovi Arabiji, Tuniziji in Egiptu."

Bitcoin industrija se je začel razvijati v Egiptu leta 2014, ko je avstralska Bitcoin menjalnica "Igot" napovedala začetek poslovanja v Egiptu. Podjetje "AMECO", ki je največji proizvajalec injekcij za enkratno uporabo in podkožnih igel na Bližnjem vzhodu (Kairo), se je srečalo z Bitcoinsi. Na žalost je Bitcoin industrija dosegla majhen napredek od lanskega leta. Podjetje "AMECO" je edino podjetje v državi, ki sprejema Bitcoinse.

Yellow’s founder, David El Achkar